tirsdag den 24. april 2012

Mit 1. staudebed


Så har jeg fået mit allerførste (rigtige) staudebed. Bedet er oprindeligt 2 år gammelt, det første år var der kun tulipaner og ukrudt og sidste år blev der bl.a. tilført nogle pæoner, en gammel troldhassel der blev kasseret i en svogers have (prøvede at give den kunstigt åndedræt efter han havde prøvet at gøre alt for at komme den til livs) samt en lille uægte jasmin. Udgangspunktet for bedet:


Bedet er blevet udvidet så det passer bedre i størrelsen på min troldhassel (der heldigvis overlevede, man ved jo nok et eller andet om genoplivning ;-)) Herefter tog jeg planterne op, gravede jorden godt igennem og inddrog hele familien til at vende kompost i jorden.Så blev der plantet igen. Den uægte jasmin blev skiftet ud med 3 buksbom der stod lidt skidt et andet sted i haven. Jeg skal have dem klippet i facon, men kan ikke helt vove det - tror faktisk jeg er lidt nervøs for at komme til at skade dem, men det skal jo gøres... Bedet skal holdes helt i de rødlige/rosa farver
I bedet er der på nuværende tidspunkt:

 • Forskellige tulipaner (de der kommer op og vover at være gule bliver flyttet)
 • pæoner (ved der er Sarah Bernard og nogle mørk pink, der er arvet)
 • Tvetand, dog er de næsten lilla i farven, så klipper blomsterne af men beholder bunddækket
 • Astrantia Major/stjerneskærn "Lola" og ""Ruby Wedding"
 • Persicania affinis/tæppepileurt "Superba"
 • Veronica longifolia/langbladet ærenspris "Pink Damask"
 • Akelejer, kan ikke huske farverne på dem, så de bliver indtil videre
 • Høst anemoner
 • Pink Bellis
 • Lidt afblomstret vibeæg (stjålet fra svigermors krukker)
 • En lille Alunrod, delt i 2 meget mindre
Derudover har jeg sået valmuen "Claus" som jeg har fået forærende af Lise Lotte fra "Påfuglens hemmelighed" og jeg har forspiret nogle Cosmos "Rubenza" og har nogle meget mørk pink Dahlia der også kan give lidt fylde senere på året. 

Jeg har allerede flere ønsker til bedet, ikke mindst Bispehue til mere bunddække og kvæsurt. Kommer tid (penge) kommer råd! Hvis i derude har andre gode planter, modtages navnene med kyshånd ;-) Nu er der kun den søde (????) ventetid tilbage - har nu aldrig været den tålmodige type.


GOD DAG

6 kommentarer:

 1. Det skal nok blive godt :O) Hvad med Digitalis og Roser??
  Glæder mig til at se bedet som det hele skrider frem :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har sået Digitalis i år, men de blomstrer jo først til næste år, men havde tænkt at købe et par af dem allerede i år. Tror ikke det er et bed for roser, men hvis jeg kommer på andre tanker tror jeg Rose de Resht vil passe godt ind...

   Slet
 2. Det bliver godt, når du bliver færdig, et nytilplantet bed ser altid lidt pjusket ud :o)Du må nok i gang med at klippe i buksbommen, det vil pynte, er jeg sikker på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er på vej ud og gøre det nu, billede følger i morgen ;)

   Slet
 3. Det ser godt ud, skal nok blive flot.
  Det første billed med bænken WOW.............

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak... Har mange blomster som jeg synes er ekstra dejlige, og hornvioler er bestemt nogle af dem.

   Slet