onsdag den 30. maj 2012

Bunddække ved bunddækkeroser??Denne smukke håndfuld fik jeg af en veninde, der har haven fuld af dem. Det har jeg ikke endnu, kun 2 knopper indtil videre men jeg glæder mig som et lille barn til de springer ud.


Jeg har før haft lavendler ved terrassen, men de ville ikke rigtigt trives, især ikke på nordsiden. Da jeg var inde på rosenposten.dk for at købe 2 Mme Alfred Carriere til en rosenbue, faldt jeg for deres gode tilbud på bunddækkeroser - mest især fordi de er skyggetolerante. Jeg købte 15 stk "White Cover, Town & Country" det er Poulsen roser. Til sommer håber jeg at min kant langs terrassen ser sådan ud:
Billede lånt fra www.rosenposten.dkJeg har ikke haft bunddækkeroser før, så mit spørgsmål til jer er om man planter bunddække ved dem, eller om de selv kan holde jorden nogenlunde dækket? Indtil videre skyder de fint, de er også blevet godt forkælet med kogødning og masser af vand. Har plantet de 2 slyngroser ved indgangen til haven, snart får de en portal at klatre på og en hvid havelåge ;-) Det ser lidt bart ud. Den røde dims i nedløbsrøret, er en slange vi har boret små huller i og lagt i jorden, så roserne kan få gavn af regnvandet.


Næsten hver formiddag er jeg lige en lille tur ned til nabogrunden med barnevognen, han kan nu sagtens sove uden gåtur, men jeg er næsten blevet afhængig af turen. 


Da lillemanden vågnede tog jeg kameraet med, for at vise min formiddags tur frem.... Jeg ved jo godt det meste er ukrudt, men bliver glad af at se frodigheden.
Dagens gåturs høst
Er der forresten nogen, der ved hvilken plante der er kommet op sammen med det som jeg har købt som en kæmpe margerit? Synes det minder om en floks, men er ikke sikker??Billederne er ikke taget i det bedste lys, men håber nogle kan hjælpe. 

Jeg er lidt inde og lure på staudefeens hjemmeside, man må jo benytte sig af at det er fragtfrit til plantemarked i Kolding. Glæder mig til at møde nogle af jer IRL.

Hilsen Susanne

8 kommentarer:

 1. Ja dejligt at vi alle skal mødes . Du har ret det kunne godt være man lige skulle kigge lidt ved de forskellige. Til efterårs markedet havde jeg for bestilt en del. Har både White cover og den røde syntes faktisk de klare det ok, men har lige fjernet lavendler som jeg havde i forkanten af dem, de trives nemlig hellere ikke ved mig. Men det var mest for at have lidt mere farve på bedet. De har faktisk et hel bed i geo med sådanne roser og de dækker al jorden, tror bare de skal plantes tæt nok hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre det er nogle gode roser, kan se de vokser dag for dag... Har aldrig været i Geo Kolding før, så glæder mig meget til hele dagen

   Slet
 2. Det bliver flot med de roser du har købt.
  Jeg kommer også til Kolding sammen med Havenarkomanen.
  Vi ses.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at se jer alle dernede, det bliver spændende...

   Slet
 3. Å hvor hyggeligt. Jeg læste lige din beskrivelse af dig selv i boksen og blev helt glad. Det at omdanne et kæmpestykke bar have til en rigtig landhave er noget jeg har gjort et par gange og det er et helt vidunderligt projekt. Ja det tager tid men så har du også noget du har skabt helt selv og det er dejligt. Gå efter planter der fylder og er gode til at klare sig selv og vælg også gerne mange ting der spreder sig og breder sig af sig selv ellers bliver det hurtigt et dyrt projekt.

  Bunddækkeroser er ikke sådan rigtige bunddækkende, der skal stadigt luges mellem dem, men ellers er de skønne og nemme.

  p.s.: du har kun åben for kommentarer fra bloggerblogs og det vil sige at venlige mennesker uden ikke kan ligge en kommentar. Jeg har en henvisningsblog som jeg bruger her. På den kan du nederst se hvordan du ændre indstillinger så alle kan kommenterer.

  SvarSlet
 4. Tak for tippet, dejligt med hjælp fra en erfaren Blogger ;) Nyder arbejdet i haven, selvom jeg er sikker på mine unger og manden til tider synes jeg er tosset...
  Sus

  SvarSlet
 5. Det er dejlige naturlige have billeder og en en skøn hjulspors indkørsel. Det giver alt sammen den rette stemning og udgangspunkt til din 'på vej' landbohavestil' ;-) og flot terrasse som bliver endnu smukkere med de nye roser!
  Du kan skrive hvis du er interesseret i lupinfrø. Du kan se farverne på min blog. De passer fint til den landlige stil.
  God weekend :-))
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha´ - både for din kommentar, men også for muligheden for lupinfrø. EEElsker lupiner, så vil skynde mig at kigge ind hos dig.
   Hilsen Susanne

   Slet