onsdag den 30. maj 2012

Bunddække ved bunddækkeroser??



Denne smukke håndfuld fik jeg af en veninde, der har haven fuld af dem. Det har jeg ikke endnu, kun 2 knopper indtil videre men jeg glæder mig som et lille barn til de springer ud.


Jeg har før haft lavendler ved terrassen, men de ville ikke rigtigt trives, især ikke på nordsiden. Da jeg var inde på rosenposten.dk for at købe 2 Mme Alfred Carriere til en rosenbue, faldt jeg for deres gode tilbud på bunddækkeroser - mest især fordi de er skyggetolerante. Jeg købte 15 stk "White Cover, Town & Country" det er Poulsen roser. Til sommer håber jeg at min kant langs terrassen ser sådan ud:
Billede lånt fra www.rosenposten.dk



Jeg har ikke haft bunddækkeroser før, så mit spørgsmål til jer er om man planter bunddække ved dem, eller om de selv kan holde jorden nogenlunde dækket? Indtil videre skyder de fint, de er også blevet godt forkælet med kogødning og masser af vand. Har plantet de 2 slyngroser ved indgangen til haven, snart får de en portal at klatre på og en hvid havelåge ;-) Det ser lidt bart ud. Den røde dims i nedløbsrøret, er en slange vi har boret små huller i og lagt i jorden, så roserne kan få gavn af regnvandet.


Næsten hver formiddag er jeg lige en lille tur ned til nabogrunden med barnevognen, han kan nu sagtens sove uden gåtur, men jeg er næsten blevet afhængig af turen. 


Da lillemanden vågnede tog jeg kameraet med, for at vise min formiddags tur frem.... Jeg ved jo godt det meste er ukrudt, men bliver glad af at se frodigheden.












Dagens gåturs høst
Er der forresten nogen, der ved hvilken plante der er kommet op sammen med det som jeg har købt som en kæmpe margerit? Synes det minder om en floks, men er ikke sikker??



Billederne er ikke taget i det bedste lys, men håber nogle kan hjælpe. 

Jeg er lidt inde og lure på staudefeens hjemmeside, man må jo benytte sig af at det er fragtfrit til plantemarked i Kolding. Glæder mig til at møde nogle af jer IRL.

Hilsen Susanne